Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska kolenica sa povrćem u zemljanom ćupu

Svinjska kolenica sa povrćem u zemljanom ćupu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8963263k
Svinjska kolenica sa povrćem u zemljanom ćupu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Zemljani ćupovi su specijalno napravljein da se u njima ispeče najbolja kolenica, u krajnjem slučaju – sa povrćem."

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1 struk
  • crni luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, crvena
  • plavi patlidžan - ½ većeg, ili 1 manji
  • krompir - 4 - 5 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 2 veće
  • kolenica - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • origano - 2 prstohvata
  • so
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite povrće. Očistite i naseckajte praziluk na kolutove, crni luk na rebarca. Stavite ih na dno ćupa za pečenje. Odozgo naseckajte papriku, patlidžan i pečurke.

Kolenicu utrljajte sa malo soli i bibera i postavite u sredinu posude. Oko kolenice poređejte oljuštene i narezane krompire. Šargarepu nasecite na kolutove i umešajte sa krompirima.

Odozgo posolite jelo, pospite alevom paprikom, ubacite lovorov list i origano. Nalijte uljem i sa oko 200 ml vode. Stavite poklopac i ubacite u hladnu rernu koju uključite na 200 stepeni.

Pecite na visokoj temperaturi oko 30 minuta. Nakon toga, temperaturu smanjite na 180 i pecite još oko sat i 30 minuta. Pred sam kraj pečenja, sklonite poklopac, kako bi jelo dobilo lepu zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: