Način pripreme
Brašno prosejte. U njega dodajte omekšali maslac. Dobro umesite dok se ne dobije testo, koje se raspada na mrvice. Dodajte jedan po jedan žumanac, narendanu koru i sok od limuna, mlevene orahe, koncetrate limuna, vanile i ruma.
Umesite glatko testo. Umotajte ga u providnu foliju i ostavite na hladnom oko 2 sata. Na pobrašnjenu radnu površinu razvucite testo u tanku koru. Uz pomoć čaše isecite krugove.
Jednu polovinu krugova ostavite cele, a na drugoj polovini isecite razne oblike – zvezde, jelkice, srca ili prosto rupice. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok krajevi ne počnu da dobijaju boju. Kada se prohlade, šećerom u prahu pospite samo one krugove iz kojih ste izrezali oblike.
Lepite jedan ceo krug i jedan sa oblicima uz pomoć slatka.
Recept je sa slatkom od jagoda, ali možete koristiti i marmeladu od šipka.
Kolači su ukusniji kada odstoje. Na taj način omekšaju i poprime ukus slatka.