Krupno samlevena ljutenica sa patlidžanom
Едро смляна лютеница с патладжан
bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Krupno samlevena ljutenica sa patlidžanom

Krupno samlevena ljutenica sa patlidžanom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
619482k96
Krupno samlevena ljutenica sa patlidžanom
Fotografije: Albena Asenova
17/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Da li postoji svežija i ukusnija ljutenica?"

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 8 kg
  • patlidžani - 2 kg pečenih
  • paradjz pire - 2 tegle
  • ulje - 800 ml
  • so - po ukusu
  • šećer - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kako bismo ljutenicu što pre napravili, koristimo prethodno napravljen i zgusnut paradajz pire.

Prethodno ispečemo paprike i patlidžan. Oljuštimo i očistimo od semenki. Njihova doza je u pečenom, a ne u presnom vidu.

Mašinom za mleveno meso samenjemo proizvode. Tako se dobijaju krupniji komadi.

Dodajemo paradajz pire, so i šećer po ukusu. Odaspemo masnoću i kuvamo ljutenicu oko 20-30 minuta.

Proizvodi su već obrađeni, zato im ne treba mnogo vremena, samo da se pomešaju ukusi.

Sipamo u suve tegle, i sterilizujemo ih oko 7-8 minuta.

Ljutenica dobija neverovatan ukus ako se proizvodi peku i kuvaju na vatri. Tada dobijaju lagan prodimljen ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: