Sultan kebab

Sultan kebab
Fotografije: Plamena Todorova
12 / 15sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Danas spremamo božanstveno pečeno tursko jelo sa mekom piletinom, povrćem i koricom od kačkavalja."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 8 kom.
  • piletina - 500 g od bataka
  • šargarepa - 1 kom.
  • luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 2 kašike
  • šećer - 1 prstohvat
  • so
  • kumin
  • biber
  • peršun
  • za bešamel sos
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • sveže mleko - 250 ml
  • voda - 100 ml
  • so
  • kačkavalj - 200 g narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti luk i šargarepu. Dodati iseckano pileće meso sa malo vode, da se ne zalepi, i kratko prodinstati.

Dodati paradajz pire, šećer, so, biber i kumin. Promešati, kuvati još 4-5 minuta i skloniti nadev sa vatre.

Pripremi se sos. U odgovarajućem sudu zagrejati ulje i maslac. Sipati brašno i mešati, da se lako uprži, naliti sveže mleko i vodu. Mešati dok se zgusne, začiniti i gotovo.

U činiju se stave 2 kore, krajevi slobodno da vise. Puniti delom nadeva i krajeve skupiti gore. Okrenuto staviti u podmazan pleh - dobija se lopta.

To se ponovi još tri puta. Prelivamo lopte sosom i obilno posipamo narendanim kačkavaljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobije zlatnožutu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: