Način pripreme
Patlidžan se guli na ivice i seče se na male kockice. Usoli se i ostavlja se da se ukloni gorak sok na 15-20 minuta. Ispere se i posuši se.
Teleće meso se seče na male kockice, usoli se i zaliva se sa 5 supenih kašika ulja. Ostavlja se na 10 sati da se marinira. Luk se sitno isecka.
U duboku šerpu se sipa ulje i zagreva se, stavlja se patlidžan i prži se 3 minute tako što se meša, vadi se i ostavlja se sa strane.
U istu šerpu se stavlja maslac i kada se zagreje prži se luk 3-4 minuta nakon čega se posipa alevom paprikom i paradajz pireom. Posoli se i dodaje se grašak, majčina dušica, crni biber, proprženi patlidžan i marinirano teleće meso.
Nakon što malo vri 30 minuta na tihoj vatri, skida se šerpa sa ringle.
U posudu se stavljaju 2 kore tako što krajevi slobodno vise. Puni se delom nadeva i krajevi se sakupljaju odozgo. Okreću se u nauljenu tepsiju - dobija se lopta. Ovo se ponavlja još 7 puta.
Priprema se sos. U odgovarajućojh posudi se zagreva ulje i maslac. Sipa se brašno i meša se kako bi se blago zagrejalo, sipa se sveže mleko i pavlaka za kuvanje (po želji). Meša se dok se blago ne zgusti, začinjava se i gotov je.
Ovim sosom se zaliva kebap i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta. Vadi se i posipa se izrendanim kačkavaljem. Zapeče se da bude zlatkasto još 10-15 minuta.
Sultan kebap sa telećim mesom je veoma ukusan.