Sultan kebap s Odrinskim korama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
26/05/2017
"Sultan je možda imao sto tašti, ali je jeo tako ukusan kebap, da je vredelo žrtvovati se "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano545
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite i propržite patlidžan u maslacu dok ne dobije zlatastu boju. Izvadite ga iz tiganja.

Stavite pileće meso u tiganj, iseckano na kockice. Propržite. Dodajte sitno iseckan luk, grašak i začinite začinima.

Dodajte koncentrat od paradajza. Promešajte. Vratite patlidžan u ostale namirnice i sklonite tiganj s vatre. Ohaldite.

Zagrejte maslac u posudi na ringli. Dodajte brašno i mešajte energično drvenom varjačom.

Dodajte sveže mleko u tankom mlazu uz neprekidno mešanje, dok se ne dobije gladak sos. Začinite solju.

Isecite odrinske kore po sredini. Stavite parče kore u duboku široku čašu, ostavljajući krajeve da vise. Stavite pileći nadev. Zatvorite krajeve i formirajte loptu.

Stavite loptu s glatkom površinom na gore u podmazanu posudu za pečenje. Uradite tako i sa ostalim sastojcima dok se ne istroše.

Namažite obilno bešamel sosom. Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne postane zlatasto. Pre nego što bude gotovo pospite narendanim čedrom i dopecite oko minut. Garnirajte s peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar