Način pripreme
Izrendamo stari luk na rende, a praziluk sitno iseckamo nožem.
Istopimo maslac sa 1 supenom kašikom ulja u tiganju. Dodajemo luk i praziluk. Ostavljamo da se dinstaju 5 minuta.
Posle dodajemo orahe, crni biber i so. Mešamo nekoliko minuta i skidamo sa ringle ostavljajući smesu da se ohladi.
Mutimo jaja sa svežim mlekom i ostalim uljem. Pomešamo sa ohlađenom smesom od luka, maslaca i oraha i sve dobro izmešamo.
Uzimamo tepsiju, pokrivamo je papirom za pečenje i ređamo koru, pa nadev, koru, pa nadev.
Poslednju koru premazujemo nadevom i posipamo susamom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Ohlađeni burek je ukusniji. Neka Vam je slatko!
Valide sultan burek je fantastičan!