Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Valide sultan burek

Valide sultan burek

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
1637997854
Valide sultan burek
Fotografije: Evgenia
1 / 3
30/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ostavite burek da se ohladi i onda ga jedite - raskošan"

Potrebni sastojci

  • jedrenske kore - jedno pakovanje
  • sveže mleko - 2 šolje
  • luk - 5 glavica
  • praziluk - jedan struk
  • orasi - 180 g
  • maslac - 70 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada
  • crni biber
  • so
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendamo stari luk na rende, a praziluk sitno iseckamo nožem.

Istopimo maslac sa 1 supenom kašikom ulja u tiganju. Dodajemo luk i praziluk. Ostavljamo da se dinstaju 5 minuta.

Posle dodajemo orahe, crni biber i so. Mešamo nekoliko minuta i skidamo sa ringle ostavljajući smesu da se ohladi.

Mutimo jaja sa svežim mlekom i ostalim uljem. Pomešamo sa ohlađenom smesom od luka, maslaca i oraha i sve dobro izmešamo.

Uzimamo tepsiju, pokrivamo je papirom za pečenje i ređamo koru, pa nadev, koru, pa nadev.

Poslednju koru premazujemo nadevom i posipamo susamom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Ohlađeni burek je ukusniji. Neka Vam je slatko!

Valide sultan burek je fantastičan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: