1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Kulinarsko pravilo pri pripremi krem supa glasi - koliko god da je ukusna supa, kad se dodaju krutoni, ona postaje bar još dva puta ukusnija."
- krutoni - 100 - 200 g
- krompir - 5 - 6 komada
- šargarepa - 2 komada
- pileći bujon - 2 kašičice
- jedan paradajz
- aleva paprika - 1/2 kašičice
- kari - 1 kašičica
- kurkuma - 1/2 kašičice
- biber - po ukusu
- peršun - 4 usitnjena struka
* merne jediniceNačin pripreme
Oljuštite i iseckajte krompir. Stavite ih u šerpu zajedno sa očišćenim i iseckanim šargarepama i paradajzom (oljuštenim).
Prelijte toplim pilećim bujonom i ostavite da se kuva dok ne omekša krompir. Nakon toga sve ispasirajte, promešajte i začinite.
Servirajte porciju vruće supe posutu sa šakom krutona i usitnjenim peršunom.
Facebook
Omiljeno
Pinterest