Način pripreme
Isečemo luk i šargarepu na sitno. Bundevu ili narendamo ili isečemo na kockice. U zagrejanu masnoću stavimo prvo luk, propržimo oko minut na srednjoj temperaturi.
Dodamo šargarepu i nakon nekoliko minuta i bundevu. Nalijemo vrelu vodu ili bujon. Ostavimo da vri tako 10 minuta pod poklopcem na srednjoj vatri.
Za to vreme ljuštimo i sečemo krompire na velike kocke. Dodamo ih u šerpu. Kuvamo oko 25-30 minuta.
Tada dodamo ružice brokolija. Kuvamo još 5-10 minuta (koliko treba da brokoli promeni boju i da omekša), sklonimo s ringle i pasiramo.
Za krutone koristimo suvi hleb, a ako nemate može i svež. Sečemo na kockice dužine oko 1 cm. Naređamo ih u posudu za pečenje i nalijemo mlazem ulja. Onda pospemo solju i origanom. Dobro promešamo rukama, da se polepe začini po ivicama hleba.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, na srednjem nivou oko 15 minuta. Da bi bili sigurniji nadgledamo i mešamo povremeno.
Gotovu supu sipamo u posude i pospemo krutonima. Po želji može da se garnira s pavlakom.