Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Veganska krem supa s krutonima

Veganska krem supa s krutonima

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Veganska krem supa s krutonima
Fotografije: Anonymous
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Razmazite prijatelje vegane jednom supom aromatičnom i nežnom kao somot"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • bundeva - 100 g
  • brokoli - 250 - 300 g
  • luk - 1 srednja glavica
  • voda - 1 - 1, 5 litar
  • so - pola kašičice ili po ukusu
  • ulje
  • za krutone
  • hleb - 4 kriške, beli
  • ulje
  • so - po ukusu
  • origano - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk i šargarepu na sitno. Bundevu ili narendamo ili isečemo na kockice. U zagrejanu masnoću stavimo prvo luk, propržimo oko minut na srednjoj temperaturi.

Dodamo šargarepu i nakon nekoliko minuta i bundevu. Nalijemo vrelu vodu ili bujon. Ostavimo da vri tako 10 minuta pod poklopcem na srednjoj vatri.

Za to vreme ljuštimo i sečemo krompire na velike kocke. Dodamo ih u šerpu. Kuvamo oko 25-30 minuta.

Tada dodamo ružice brokolija. Kuvamo još 5-10 minuta (koliko treba da brokoli promeni boju i da omekša), sklonimo s ringle i pasiramo.

Za krutone koristimo suvi hleb, a ako nemate može i svež. Sečemo na kockice dužine oko 1 cm. Naređamo ih u posudu za pečenje i nalijemo mlazem ulja. Onda pospemo solju i origanom. Dobro promešamo rukama, da se polepe začini po ivicama hleba.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, na srednjem nivou oko 15 minuta. Da bi bili sigurniji nadgledamo i mešamo povremeno.

Gotovu supu sipamo u posude i pospemo krutonima. Po želji može da se garnira s pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: