Svinjetina sa krompirom iz rerne (vrsta đuveča)

Milica DjordjevicMilica DjordjevicŠef kuhinje1792
20/02/2017
"Da u jednom - omiljena svinjetina sa krompirom, ali u đuvečari, uz razbijeno jaje odgore."
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano410
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uprži se meso sa malo vode i dodaje se iseckan luk, prži se dok ne dobije zlatkastu boju i sklanja se sa ringle. U plehu se ređaju krompir, blago uprženo meso, paprike, kukuruz pa ponovo krompir i tako dok se ne potroše svi sastojci.

Dodaje se paradajz pire, malo aleve paprike, so, čubar i malo vode. Peče se oko sat i po u umereno zagrejanoj rerni.

Nakon što se ispeče, razbije se 4-5 jaja i vraća u isključenu rernu. Servirati jelo još vruće, narendati preko malo kačkavalja i garnirati ljutim papričicama.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar