Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Svinjetina sa krompirom iz rerne (vrsta đuveča)

Svinjetina sa krompirom iz rerne (vrsta đuveča)

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjetina sa krompirom iz rerne (vrsta đuveča)
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Da u jednom - omiljena svinjetina sa krompirom, ali u đuvečari, uz razbijeno jaje odgore."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • svinjetina - 700 g
  • kukuruz - 1/2 konzerve
  • paprike - 5 - 6 kom. crvene, pečene
  • luk - 2 glavice
  • paradajz pire - 1 teglica
  • čubar - 1 kašika
  • ulje
  • so - po ukusu
  • biber
  • aleva paprika
  • jaja - 4 - 5 kom. (po želji)
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uprži se meso sa malo vode i dodaje se iseckan luk, prži se dok ne dobije zlatkastu boju i sklanja se sa ringle. U plehu se ređaju krompir, blago uprženo meso, paprike, kukuruz pa ponovo krompir i tako dok se ne potroše svi sastojci.

Dodaje se paradajz pire, malo aleve paprike, so, čubar i malo vode. Peče se oko sat i po u umereno zagrejanoj rerni.

Nakon što se ispeče, razbije se 4-5 jaja i vraća u isključenu rernu. Servirati jelo još vruće, narendati preko malo kačkavalja i garnirati ljutim papričicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: