Everest torta sa keksom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Everest torta sa keksom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Torta Everest je vrh domaćih torti, probajte i uverite se sami!"

Potrebni sastojci

  • keks - 210 g - sa kakaom
  • keks - 440 g - sa maslacem
  • pavlaka - 500 ml
  • kiselo mleko - 800 g
  • šećer - 1.5 čaše
  • vanila - 2 kesice
  • želatin - 3 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin potopite u 100 ml hladne vode. Umutite pavlaku dok ne dobijete mekan krem. Dodajte kiselo mleko, šećer, vanilu i želatin istopljen na pari.

Sve mnogo dobro promešajte. U kalup po dnu i ivicama poređajte keks, tako što ih smenjujete bela, braon itd. Sipajte deo krema, pa opet keks, pa krem, dok sve ne potrošite.

Ostavite tortu u frižideru na jednu noć. Posle toga je okrenite na odgovarajući tanjir, oslobodite iz kalupa i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: