Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa čokoladom i pavlakom

Keks torta sa čokoladom i pavlakom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Keks torta sa čokoladom i pavlakom
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Keks torte već odavno nisu samo običan desert. Samo pogledajte ovu - pravo umetničko delo."

Potrebni sastojci

  • keks - 350 g keksa sa maslacem
  • ZA KREM
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • bela čokolada - 150 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • ZA UMAKANJE KEKSA
  • sveže mleko - 200 ml zaslađenog
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu ugrejati 150 ml slatke pavlake. Pre nego provri, skinuti sa vatre i dodati nalomljenu čokoladu.

Kiselu pavlaku žicom blago umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Kada se smesa sa pavlakom i čokoladom ohladi, u nju dodati umućenu kiselu pavlaku.

Ostali deo slatke pavlake - 350 ml - umutiti mikserom u čvrstu smesu. Pažljivo je dodati u gorepomenuti krem i mešati dok se ne dobije homogena smesa.

U duguljast kalup za tortu sa prstenom ređati keks umočen u mleko. Preko keksa dodati deo krema.

Ponovo ređati keks, pa dodati krem, i tako do kraja. Odozgo tortu premazati kremom i praviti figure vljuškom ili nožem za sir. Tako pripremljenu tortu ostaviti u frižider 5 - 6 sati.

Nakon toga skinuti prsten i tortu ukrasiti po želji. Ja sam je ukrasila ćokoladnim mrvicama i bombonama Haribo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: