Kakao keks torta sa pavlakom i bademima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8834
3
27/12/2019
"Želimo prvo parče kakao keks torte, jednostavno ne možemo više da čekamo "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano616
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kakao keks - 30 komada
  • Za kakao krem
  • banane - 2 komad
  • kakao - 3 kašike, izvršite
  • rogač - 1/2 kašike, ravne
  • smeđi šećer - 9 kašika, kristal
  • kikiriki putar - 1 - 2 kašičice
  • kakao zrna - 2 kašike, (sirova), u komadićima
  • Za glazuru od pavlake
  • kisela pavlaka - 1/2 čaše (20%)
  • šećer u prahu - 5 kašika
  • vanila - 2 kesice
  • Za posipanje
  • kakao - 1 kašika, u prahu
  • kakao zrna - 1 - 2 kašike, istucana, na parčiće
  • smeđi šećer - 1 kašika, Muskovado
  • bademi - 12 komada, sirovi
* merne jedinice

Način pripreme

Posuda za pečenje - 25cm /17 cm (unutršanje razmere)

Prvo spremamo kakao krem, gnječeći fino viljuškom banane u posudu i dodajemo kakao, rogač, braon kristal šećer, kikiriki puter, sirova zrna kakaa (na sitne pačriće) i mešamo u homogenu smesu. U odvojenoj posudi mešamo kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilu.

Poređamo u prvi red keks u posudu za pečenje, pri čemu svaki potapamo na kratko u vodu.

Podelimo kakao krem na pola i jednu polovinu raspoređujemo preko reda.

Ponovo poređamo keks, potopljen u vodu na kratko. Nanosimo i drugu polovinu krema i poklapamo trećim redom kakao keksa.

Odozgo završavamo glazurom od pavlake i posipamo kakaom (pomoću cediljke ili malog sita), kakao zrnima (na sitne parčiće), sa malo braon šećera i celim bademima.

Ostavljamo keks tortu da odstoji nekoliko sati i gotova je!

Sečemo na kvadratne parčiće i serviramo po želji ohlađenu!

Fantastična kakao keks torta sa pavlakom i bademima - bogata i neverovatno ukusna!

Omiljena deci i odraslima!

Sjajnog ukusa!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar