Način pripreme
U odgovarajuću posudu ugrejati 150 ml slatke pavlake. Pre nego provri, skinuti sa vatre i dodati nalomljenu čokoladu.
Kiselu pavlaku žicom blago umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Kada se smesa sa pavlakom i čokoladom ohladi, u nju dodati umućenu kiselu pavlaku.
Ostali deo slatke pavlake - 350 ml - umutiti mikserom u čvrstu smesu. Pažljivo je dodati u gorepomenuti krem i mešati dok se ne dobije homogena smesa.
U duguljast kalup za tortu sa prstenom ređati keks umočen u mleko. Preko keksa dodati deo krema.
Ponovo ređati keks, pa dodati krem, i tako do kraja. Odozgo tortu premazati kremom i praviti figure vljuškom ili nožem za sir. Tako pripremljenu tortu ostaviti u frižider 5 - 6 sati.
Nakon toga skinuti prsten i tortu ukrasiti po želji. Ja sam je ukrasila ćokoladnim mrvicama i bombonama Haribo.