Pikantno suvo meze

Milica Djordjevic
Milica Djordjevic
Početnik
23/02/2017
"Isecite tanko, poslužite i ... ne žalite vino uz ovo pikantno meze."
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano398
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 10 kg
  • morska so - 2 kutije
  • aleva paprika - ljuta
  • aleva paprika - slatka
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Oblikujte filee. Na dno pleha sipajte morsku so. Poređajte komade mesa. Pospite ih obilno morskom solju i prekrijte sa svih strana.

Ostavite ih 24 sata, da upiju so. Spremne filee očistite od soli.

Pomešajte dva dela slatke aleve paprike i jedan deo ljute aleve paprike. Dodajte i mleveni biber /količina po želji/. Pomešajte.

Uvaljajte meso sa svih strana u smesu. Pomoću igle i konca, napravite zakačaljke.

Zakačite ih na štap i ostavite na mestu sa dobrim protokom vazduha oko 7-8 dana. Gotove filee stavite u kese i odložite u zamrzimač, da se ne presuše.

Pred serviranje isecite tanko! Sipajte i čašu crvenog vina! Živeli!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar