Pikantno maslinovo ulje

23/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Uz nekoliko kapi pikantnog maslinovog ulja svaka salata će se pretvoriti u pravi hit "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte isitnjeni beli luk sa rendanim lukom, izmrvljenim lovorovim listom, karanfilićem i ljutom paprikom, koju ste prethodno isekli na pola.

Smesu isipajte u flašu i prelijte maslinovim uljem. Zatvorite flašu i neka odstoji na hladnom mestu između 2 i 4 nedelje, a s vremena na vreme proveravajze, da ne ude aroma previše jaka.

Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.

Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti