Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Dresing za salate»Pikantno maslinovo ulje

Pikantno maslinovo ulje

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494131163
Pikantno maslinovo ulje
Fotografije: Zori
1 / 2
23/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Uz nekoliko kapi pikantnog maslinovog ulja svaka salata će se pretvoriti u pravi hit"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 300 - 500 ml
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1/2 glavice
  • lovorov list - 1 komad
  • ljue paprike - 1 komad, mala
  • karanfilić - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte isitnjeni beli luk sa rendanim lukom, izmrvljenim lovorovim listom, karanfilićem i ljutom paprikom, koju ste prethodno isekli na pola.

Smesu isipajte u flašu i prelijte maslinovim uljem. Zatvorite flašu i neka odstoji na hladnom mestu između 2 i 4 nedelje, a s vremena na vreme proveravajze, da ne ude aroma previše jaka.

Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.

Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: