Način pripreme
Umutite maslac sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte žumanca jedno po jedno i nastavite da mutite dok smesa ne bude homogena. Dodajte narendanu koru od narandže, vanilu i sok od narandže. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte ga postepeno, neprestano mešajući.
Brvo mutite mikserom, a nakon toga umesite rukom. Podelite testo na dva dela. Uvijte ga u providnu foliju i ostavite u frižider. Uzmite jedan deo testa i oklagijom razvucite koru debljine 0, 5 cm.
Isecite kolače kalupima po izboru. Poređajte ih u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite kolače na 180 stepeni, ne više od 10 minuta. Na isti način iskoristite ostalo testo. Ostavite kolače da se ohlade i ukrasite ih šećernim testom. Mogu da se čuvaju do 7 dana u dobro zatvorenoj kutiji. Broj kolača zavisi od veličine formica.
Broj kolača zavisi od veličine kalupa za sečenje.