Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Božićni kolači sa ratlukom i pomorandžom

Božićni kolači sa ratlukom i pomorandžom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Božićni kolači sa ratlukom i pomorandžom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Kada ti je raspoloženje Božićno, red je da i kolači budu Božićni - zar ne?"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • svinjska mast - 1 šolja
  • pomorandža - pola komada
  • vanila - 1 kašičica, tečna
  • brašno - oko 450 g
  • šećer u prahu - za valjanje
  • ratluk - 2 kutije, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje sa šećerom, a sodu rastvorite u kiselom mleku. Mast treba da je meka, a ne tečna, pre nego što je dodate.

Narendajte koru i isecdite pomornadžu, pomešajte sve sastojke i dodajte po malo od prosejanog brašna.

Zamesite meko testo, isecite ratluk na parčiće, postavite posudu za pečenje papirom za pečenje. Oblikujte kolače tako što kidate jednake delove testa i u svaki deo dodajete parčence ratluka, oblik odredite prema vašem ukusu.

Pecite na srednjoj temperaturi dok se blago ne zapeče, još tople ih uvaljajte u šećer u prahu, poređajte ih na tablu i ponovo ih pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Zanimljivo deluje vredi probati
10.08.2022 21:59