Pečena svinjetina sa paklenim sosom

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik250102
23/02/2017
"Ako ovakvo ukusno file serviraju u paklu, hajde pogodite gde smo krenuli?"
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano301
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - oko 1, 5 kg
  • za pakleni sos
  • soja sos - 60 ml
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • aleva paprika - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • belo vino - 100 ml
  • kukuruzni skrob - 1 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite meso ubrusom. U posudi izmešajte sve sastojke (bez vina i skroba). Premažite dobro celo parče mesa i stavite ga u posudu za pečenje. Sipajte malo vode i ulja.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni oko sat i 30 minuta ili dok meso ne omekša. Desetak minuta pre nego što bude gotovo, skinite foliju. U posudi izmešajte vino i skrob i sipajte u pleh.

Posle 5 minuta izvadite iz rerne. Pokrijte folijom desetak minuta i nakon toga nasecite na porcije. Prelijte sosom od vina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar