Dedina seoska gozba

Dedina seoska gozba
Fotografije: Natali Tihova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Deda je napravio tako ukusnu gozbu, da je baba pocepala svoju diplomu kuvarice"

Potrebni sastojci

  • sirova kobasica - 1 kg
  • paradajz - 2 kg
  • jaja - 6 komada
  • peršun
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz i s malo ulja ga stavite da se prži. Dodajte isečen beli luk, peršun, poslolite i promešajte.

Kad je tečnost skoro isparila, prebacite sadržaj u pleh.

Zasecite kobasice na nekoliko mesta i poređejte je po paradajzu.

Stavite jelo u zagrejanu rernu na 200 stepeni i malo pre nego što se zapeče kobasica izvadite i razbijte jaja.

Vratite u rernu dok jaja ne budu gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: