Čokoladna torta Nežnost

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Čokoladna torta Nežnost
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
24/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
14
"Ništa ne govori Volim te“, kao parče čokoladne torte Nežnost."

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 130 g
  • kakao - 2 kašike
  • za krem
  • krem sir - 250 g
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • tečna čokolada - 100 g
  • slatko od jagoda - ½ teglice
  • za glazuru
  • crna čokolada - 150 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • za sirup
  • šećer - 3 kašike
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih sa šećerom. Dodajte u belanca jedan po jedan žumanac. Prosejte brašno sa kakaom i dodajte ga u smesu, dok pažljivo mešate špatulom. Sipajte smesu u kalup prečnika 26 cm, koju ste obložili papirom za pečenje.

Pecite koru na 180 stepeni 35-40 minuta. Ohladite koru i rasecite je na 2 ili 3 dela. Umutite sir sa šećerom u prahu. U njega dodajte umućene slatku i kiselu pavlaku. Dodajte tečnu čokoladu u promešajte dobro. Karamelizirajte šećer za sirup i sipajte vodu.

Ostavite da se ohladi. U odgovarajući tanjir, postavite jednu koru. Prelijte je sirupom i namažite je kremom. Poređajte plodove iz slatka i pokrijte drugom korom. Prelijte sirupom i premažite celu tortu kremom. Ostavite u frižider nekoliko sati.

Napravite glazuru, tako što zagrejete pavlaku sa maslacem i dodajte čokoladu. Mešajte dok se rastopi. Ostavite da se ohladi i prelijte tortu. Vratite ponovo u frižider da se lagano stegne. Ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: