Način pripreme
Jaja umutite sa šećerom dok ne dobijete krem. Dodajte ulje i kiselo mleko. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Dodajte ga u smesu mešajući drvenom kašikom ili spatulom dok ne dobijete homogenu glatku smesu.
Izmlomite keks. U kalup koji se otvara stavite papir za pečenje, namažite sa malo ulja. Sipajte smesu od keksa, odozgo sipajte smesu za biskvit, odozgo pospite keks i lagano ga pritisnite da udje u smesu.
Stavite kalup u zagrejanu rernu na 170 stepeni i pecite 45 minuta. Kolač izvadite da se ohladi.
Napravite kakao preliv, pomešajte sve sastojke i promešajte. Stavite na vatru, kad provri i počne da se zgušćava, sklonite ga.
Kolač isecite na parčice i prelijte kakao prelivom. Ostavite da se ohladi i pospite kokosom iličokoladnim mrvicama.