Način pripreme
Izmrvite keks, dodajte mu rastopljeni maslac, pa dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Posudu veličine 24 - 26 cm obložite papirom za pečenje. Isipajte dobijenu smesu u posudu i dobro pritisnite, tako da kora bude svuda ravnomerna.
U šerpu sipajte mleko i stavite da se zagreje. U drugoj šerpi umutite žumanca, šećer i skrob, pa dodajte zagrejano mleko, neprestano mešajući. Vratite na ringlu i mešajte sve dok se smesa ne zgusne, pa zatim dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte.
Dobijeni krem isipajte preko korice od keksa.
U posudi umutite belanca, dodajte šećer, pa sve zajedno mutite dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte esenciju vanile i rasporedite šam preko pudinga.
Zagrejte rernu na 170 - 180 stepeni i pecite kolač nekih 25 - 30 minuta. Izvadite iz rerne i kad se malo ohladi, servirajte.