Mekane katme sa sodom bikarbonom

01/10/2017
"Nama dupla porcija, zato što volimo katme! A vi?"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 881
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko 1 kofica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo sodu i kiselo mleko i ostavljamo sa strane 15 minuta, za to vreme prosevamo brašno.

Posle u njemu pravimo rupu i sipamo smesu sa sodom, umućena jaja i oko 250 ml vode. Stavljamo so i šećer. Dobro promešamo i ostavljamo smesu da odstoji 5 minuta.

Od nje uzimamo kutlačom i smesa se rasporedi preko namazanog sača ili velikog tiganja. Pečemo katme sa obe strane i serviramo sa maslacem i džemom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar