Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir sa belim lukom zapečen u rerni

Krompir sa belim lukom zapečen u rerni

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Krompir sa belim lukom zapečen u rerni1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Aromatični krompir, koji će garantovano da se pojedu brže nego što se pripreme"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg srednji
  • luk - 2 glavice, crveni, srednji
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 supena kašika sitno iseckana ili 1 kašičica suve
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • so - 1, 25 kašičice
  • biber - 0, 5 kašičice kripno mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro operite i očistite ako je potrebno. Nemojte ih ljuštiti i isecite ih na četvrtine.

Svaku glavicu luka isecite na 6 delova, a beli luk iseckajte. Sve stavite u veliiki pleh i promešajte zajedno sa začinima i maslinovim uljem.

Rernu ugrejte na 220 stepeni i stavite krompire da se peku oko 1 sat.

S vremena na vreme ih promešajte. Servrajte kao dodatak mesu, ribi itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: