Krompir u rerni sa ruzmarinom i belim lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8580
3
14/02/2020
"Toliko lako, a istovremeno toliko ukusno i efektno jelo "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca107
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i narendajte ga na tanke krugove. Isecite beli luk i ruzmarin na stino, a luk - na polumesece.

Začinite krugove krompira začinima, dodajte biber i so.

Namažie dno odgovarajuće posude maslinovim uljem i sipajte belo vino. Poređajte krugove krompira ispravljene, ali ih ne pritiskajte mnogo čvrsto.

Prelijte maslinovim uljem i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni (sa ventilatorom) oko 50 minuta.

Servirajte pečeni krompir dok je još topao. Krompir u rerni sa ruzmarinom i belim lukom je sjajan!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar