Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir u rerni sa ruzmarinom i belim lukom

Krompir u rerni sa ruzmarinom i belim lukom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krompir u rerni sa ruzmarinom i belim lukom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Toliko lako, a istovremeno toliko ukusno i efektno jelo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • ruzmarin - 1 grančica, svež
  • belo vino - 1 šolja
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • luk - 1/2 glavice
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i narendajte ga na tanke krugove. Isecite beli luk i ruzmarin na stino, a luk - na polumesece.

Začinite krugove krompira začinima, dodajte biber i so.

Namažie dno odgovarajuće posude maslinovim uljem i sipajte belo vino. Poređajte krugove krompira ispravljene, ali ih ne pritiskajte mnogo čvrsto.

Prelijte maslinovim uljem i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni (sa ventilatorom) oko 50 minuta.

Servirajte pečeni krompir dok je još topao. Krompir u rerni sa ruzmarinom i belim lukom je sjajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: