Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete Bolonjeze sa pečenim sosom

Špagete Bolonjeze sa pečenim sosom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Špagete Bolonjeze sa pečenim sosom1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusna i zdravija varijanta omiljenih špageta Bolonjeza"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 paket
  • ulje - oko 60 ml
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 konzerva celih
  • origano - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica ravna
  • kačkavalj - za posipanje, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Špagete skuvajte prema uputstvu na pakovanju, nakon čega ih operite hladnom vodom i iscedite.

Za sos stavite iseckan luk i izrendanu šargarepu da se dinstaju na kratko u ugrejanom maslinovom ulju.

Nakon nekoliko minuta dodajte mlevno meso i mešajte dok se ne izdrobi i izdinsta. Začinite sa svim začinima i sklonite sa vatre.

Izgnječite paradajz u konzervi i pomešajte sa mlevenom mesom. Ukoliko je potrebno dodajte još malo začina.

Sipajte sos u pleh i stavite u ugrejanu rernu da se peče, dok tečnost ne ispari, mešajući s vremena na vreme.

Servirajte porciju špageta sa pečenim Bolonejz sosom i ukrasite po đelji rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: