Način pripreme
Naseckajte luk na sitne komadiće. Naseckajte i celer i šargarepu. Ako želite možete sastojke usitniti i u secku. Brže je, ali meni ukusnije kad je seckano na kockice. Povrće propržiti na ulju nekoliko minuta, ali paziti da luk ne počne da tamni.
Dodajte mleveno meso, suvi začin i pržite uz povremeno mešanje desetak minuta. Meso ne sme da ostane sirovo i potrebno je da sva voda ispari.
Nakon što je meso isprženo potrebno je dodati paradajz sos, kečap i lovorov list. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode.
Nakon dvadesetak minuta krčkanja dodajte biber, beli luk u prahu i pola kašičice Italijanske mešavine začina, probajte, pa ako je potrebno dodajte još (ukoliko nemate italijanski začin može i origano, bosiljak, timijan, šta već volite).
U međuvremenu skuvajte špagete na uobičajen način. Nakon što ste ih skuvali i ocedili od suvišne vode, prelijte sa 3-4 kašike maslinovog ulja i dobro promešajte. Na ovaj način špagete se neće lepiti, a maslinovo ulje ce im dati lepši ukus.
Servirajte špagete u tanjir i prelijte Bolonjeze sosom.
Savet: Ne preterujte sa količinom suvog začina ili soli odmah jer je i paradajz sos prilično slan. Ukoliko je potrebno dosoliti uradite to pred kraj, nakon dodavanja italijanske mešavine začina.
Prijatno uz Špagete bolonjeze sa začinima na moj način!