Način pripreme
Maslac i šećer za karamel se karameliziraju do svetle karamel boje na dnu posude za pečenje prečnika 25-26 cm, ako želite da bude deblji može i prečnik od 22-23 cm ali to može da se vidi tek tokom pečenja. Nakon toga karamel se rasporedi ravnomerno.
Pri pečenju slatkiša on će nastaviti da se karamelizuje. Na njega se naređaju banane isečene na kolutiće.
Puter za testo se rastopi i ostavi da se lagano ohladi. Dodaju mu se šećer i jaja i mute se mikserom dok se ne dobije kompaktna kremasta smesa. Dodaje se brašno, sveže mleko i rum (esencija), prstohvat soli i prašak za pecivo i ponovo se muti.
Oko dve trećine testa se sipa preko banana, a ostatku testa se dodaje kakao i sa špatulom se dobro meša. Sipa se preko belog testa i uz pomoć viljuške se rasporedi preko belog tako da nastanu šare.
Peče se na 180 stepeni oko 40-45 minuta ili dok čačkalica ne pokaže da je testo suvo. Ostavlja se da odstoji pet minuta nakon čega se okreće naopačke.
Po želji, na ostatak karamela na dnu posude za pečenje sipa se jedna šolja vode, malo se ugreje da se rastvori karamel i slatkiš se preliva sirupom.