Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena svinjska kolenica sa krompirom

Pečena svinjska kolenica sa krompirom

VanyaVanya
Šegrt
21441
Pečena svinjska kolenica sa krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
200 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Svako voli meku i sočnu kolenicu, ali malo njih zna da je spreme tako da se topi u ustima. Zato danas sa vama delimo ovaj neodoljiv i uvek popularan recept"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • vino - 100 ml, belog
  • peršun
  • biber - u zrnu
  • lovorov list
  • kumin
  • ulje
  • aleva paprika
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • krompir - 200 g
  • alepa paprika
  • biber
  • prezle - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenicu operite i osušite, premažite uljem, posolite i pobiberite.

Stavite je u tepsiju i sipajte vino i malo vode. Dodajte šargarepu, peršun, beli luk, zrna bibera i lovorov list.

Sve pokrijte folijom i pecite dva i po sata u rerni na umerenoj temperaturi, dok kosti ne počnu polako da se odvajaju od mesa. Krompir isecite na polumesece.

Začinite, uvaljajte u prezle i brašno, posipajte uljem i pecite na roštilju ili pržite u teflonskom tiganju dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: