Svinjski ćevap sa vinom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
05/03/2017
"Veliki majstori su rekli da uz dobro vino, dobar ćevap ide. Uživajte! "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano2 624
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 800 g
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 2 struka
  • crno vino - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz pire - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - po želji
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po želji
  • pirinač - 1 šolja kuvanog, sa maslacem
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Sitno iseckajte meso, luk i praziluk. Sve zajedno prodinstajte na masti, dok ne omekša. Sipajte čašu vode i ostavite da se krčka, dok meso ne bude gotovo.

Dodajte brašno, koje ste razmutili u paradajz pireu, i vino. Posipajte začinima i jelo ostavite na vatri, sve dok ne bude gotovo u potpunosti.

Poslužite uz kuvan pirinač, pomešan sa maslacem, a ukrasite peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar