Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti sa vinom i viskijem

Svinjski kotleti sa vinom i viskijem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Svinjski kotleti sa vinom i viskijem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
26/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pokazalo se i da meso voli malo da popije"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada, bez kostiju
  • marinada
  • domaće vino - 1 šolja
  • viski - 2 - 3 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašika
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • origano - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • garnir
  • svež kupus - 1/2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • majonez - 2 kašike
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • so - po želji
  • masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu tako što ćete pomešati sve sastojke i dobro promešajte.

Svinjske kotlete isecite na komade, pa prelijte marinadom. Pokrijte alu folijom i ostavite u frižider na sat vremena.

Izvadite i posipajte morskom solju. Zagrejte roštilj ili gril tiganj. Pecite kotlete sa obe strane dok ne budu gotovi, pa ih izvadite i pokrijte alu folijom, da se sačuva toplota.

Kupus isecite na trake, šargarepu krupno narendajte i dobro promešajte.

Dodajte kiselo mleko, majonez, promešajte, da se sve lepo sjedini.

Poslužite porciju kotleta sa kupus salatom, a preko stavite maslinu.

Idealno ide uz čašu vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: