Majstorsko meze

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Majstorsko meze
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
08/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Baba je smislila ovaj recept u dedinu čast. A mi prenosimo vama, da ne budete uskraćeni"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • brašno - 1 šoljica
  • ulje - 100 ml za prženje
  • so - po želji
  • biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • šampinjoni - 350 g iz konzerve
  • kačkavalj - 60 g
  • topljeni sir - 60 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • peršun - 5 struka
  • praziluk - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isecite na krupne komade, posolite i pobiberite. Meso uvaljajte u brašno i pržite u vrelom ulju dok ne porumene, a zatim izvadite u tanjir.

U istom ulju propržite iseckan praziluk, dodajte šampinjone iz konzerve, ali bez tečnosti. Posolite, pobiberite i malo promešajte.

Čim luk omekša, dodajte komade topljenog sira, rendan kačkavalj i promešajte. Sklonite sa ringle, sipajte sveže mleko.

Zatim ponovo vratite na ringlu, ali da bude tiha vatra. Dodajte meso i mešajte 5 minuta. Posipajte peršunom i poslužite ovo majstorsko meze. Toliko je ukusno, da prste poližete!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: