Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Italijanski čokoladni kolač

Italijanski čokoladni kolač

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Italijanski čokoladni kolač2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Dugo tražimo recept za lak kolač sa čokoladom i naišli smo na ovaj.. Ili kako većina tvrde - sve ukusne stvari su čokoladne"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 50 g mekog
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kiselo mleko - 125 g punomasnog
  • soda - 1 kašičica, za hleb
  • brašno - 110 g
  • čokolada - 50 g crne
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • kakao - 1 kašika
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutite meki maslac, šećer i jaja dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte rendanu čokoladu, pa dobro promešajte.

U posebnoj činiji pomešajte sveže i kiselo mleko, promešajte i dobijenu smesu dodajte prvoj smesi. Po malo dodajte smesu od brašna, vanilin šećera, kakaoa i sode. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa zatim premažite četkicom. Sipajte smesu za kolač, istapkajte kašikom i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni oko 45 - 50 minuta. Na kraju, kako biste proverili da li se kolač ispekao, zabodite čačkalicu.

Rendanu čokoladu otopite sa maslacem i dobijenom glazurom prelijte kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: