Način pripreme
Prvo skuvajte svinjsko meso dok ne bude gotovo, a onda ga iskidajte na parčiće. Zagrejte maslinovo ulje i propržite luk i dve paprike isečene na sitno, pržite dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte iseckane pečurke, propržite kratko i dodajte meso, sipajte vino i pokrijte poklopcem.
Dinstajte dok tečnost ne ispari do pola, dodajte pavlaku, promešajte i ostavite na ringli još nekoliko minuta, dok se ne zgusne.
Potrebne su vam dve lepinje, ja sam kupila gotove, a vi ako želite možete da napravite domaće. Isecite lepinje odozgo kao poklopac i izdubite sredinu, dok dno i zidovi treba da budu celi.
Namažite dno lepinja paradajz sosom i raspodelite napravljenu smesu u njih. Narendajte kačkavalj podjednako na svaku, stavite ih na roštilj ili u rernu i pecite na 180 stepeni dok se kačkavalj ne istopi.
Beleška: Poklopčiće možete da stavite pored lepinja i da zapečete i njih, a prilikom serviranja da ih poklopite. Sredine lepinja stavite na novine na hladno i provetrivo mesto i osušite ih za prezle.