Način pripreme
U posudici umutimo jedno belance (ostavljamo žumance za mazanje) tri kašike ulja i jednu kašiku sirćeta.
Aktiviramo suvi kvasac sa 200 g tople vode, kašičicom šećera i kašičicom brašna.
Prosejemo 500 g, brašna, kašičicu soli, kašičicu šećera. Pravimo u brašnu udubljenje i sipamo kvasac i smesu od belanaca.
Zamesimo meko testo, koje ostavljamo da naraste.
Nakon 30-40 minuta ga oblikujemo u pravougaonik.
Mažemo maslacem i posipamo šećerom. Uvijamo u rolat. Sa dva kraja rolata pravimo ružicu. Rolat podelimo na pola i ispletemo.
Stavljamo na papir za pečenje ružicu i oko nje uvijamo pletenicu. Mažemo blagu pogaču žumancem i posipamo susamom. Tako taste 30-40 minuta i pečemo.
Dok je još topla mažemo jednostavnu blagu pogaču smesom od meda i maslaca.