Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Trouglaste pitice

Trouglaste pitice

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Trouglaste pitice
Fotografije: Rumyana Atanasova
5 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nema ukusnijeg doručka od vrućih domaćih pitica. Neponovljivi miris nas vraća u detinjstvo. Zato smo se zaustavili na ovom neverovatnom receptu za trouglaste domaće pitice. Idu uz bozu ili jogurt. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g razvijenih
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • kisela voda - 100 ml
  • ulje - 50 ml
  • sir - 300 g
  • maslac - 50 g kravljeg
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite nadev tako što ćete u činiji umutiti jaja, dodati kiselo mleko i ulje, promešati, pa zatim izmrviti sir i dodati kiselu vodu.

Kore raširite na sto, postavite ih uzdužno. Uzmajte po dve kore, nadev rasporedite po celoj kori, preklopite na pola, ponovo premažite nadevom, pa zatim savijte u trougao.

Tepsiju obložite papirom za pečenje, ređajte trougliće i preko svake pitice stavite malo parče maslaca. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 30 minuta dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: