Način pripreme
Prvo pripremamo nadev. U posudi umutimo dva jajeta i jedno belance. Dodajemo mrvljeni sir i kiselo mleko u kojem smo rastvorili prašak za pecivo.
Sve promešamo da se sastojci dobro pomešaju. Kravlji maslac rastopimo i pomešamo sa uljem.
Uzimamo jednu koru, namažemo sa malo masti uz pomoć četke i stavljamo preko nje drugu koru. Nju takođe namažemo. Kore se presavijaju na dva dela po dužini tako da se dobija duga i uska traka.
Namažemo ponovo mašću. Kašikom uzimamo od nadeva i rasporedimo preko dobijene trake.
Pitice oblikujemo tako što uzimamo jedan od donjih uglova i presavijamo po dužini trake.
Ponavljamo dok se ne presavije cela kora. Oko ostane mali deo kora, ona se presavije u oblikovani džep, dobijen prilikom savijanja. Pitice ređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.
Namažemo umućenim žumancem, koji smo ostavili, i stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Kad izvadimo iz rerne poprskamo sa malo vode i na kratko pokrivamo čistom pamučnom krpom.
Komentari