bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Trouglaste pitice sa gotovim korama

Trouglaste pitice sa gotovim korama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
639682k151
Trouglaste pitice sa gotovim korama
Fotografije: Diana Kostova
1 / 22VIDEO
27/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
7
"Znate kako je kod pitica - nije važan oblik, nego ukus. Ove su veličanstvene"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo nadev. U posudi umutimo dva jajeta i jedno belance. Dodajemo mrvljeni sir i kiselo mleko u kojem smo rastvorili prašak za pecivo.

Sve promešamo da se sastojci dobro pomešaju. Kravlji maslac rastopimo i pomešamo sa uljem.

Uzimamo jednu koru, namažemo sa malo masti uz pomoć četke i stavljamo preko nje drugu koru. Nju takođe namažemo. Kore se presavijaju na dva dela po dužini tako da se dobija duga i uska traka.

Namažemo ponovo mašću. Kašikom uzimamo od nadeva i rasporedimo preko dobijene trake.

Pitice oblikujemo tako što uzimamo jedan od donjih uglova i presavijamo po dužini trake.

Ponavljamo dok se ne presavije cela kora. Oko ostane mali deo kora, ona se presavije u oblikovani džep, dobijen prilikom savijanja. Pitice ređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Namažemo umućenim žumancem, koji smo ostavili, i stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Kad izvadimo iz rerne poprskamo sa malo vode i na kratko pokrivamo čistom pamučnom krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: