Kolač sa ratlukom, orasima i mnogo šećera u prahu

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
127
12/03/2017
"Razmišljamo o tome da počnemo dijetu, ali najpre ćemo završiti ostali deo ovog divnog kolača sa ratlukom, orasima i mnogo šećera u prahu."
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano913
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Razbijemo jaja u suvu činiju. Pre toga jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Mutimo jaja mikserom. Važno je da kažemo, da se sve muti mikserom. Dodajemo šećer u jaja i ponovo mutimo. Posle dodajemo sveže mleko i ulje, i ponovo mutimo.

U prosejano brašno dodajemo prašak za pecivo i promešamo. Postepeno sipamo brašno u smesu sa jajima i mlekom, neprestano muteći.

Orahe sečemo na male komadiće. Ratluk takođe.

Kalup za kolač (može i okrugli) premažemo uljem. Pospemo sa malo brašna, kako se kolač ne bi lepio.

Sipamo pripremljenu smesu i poravnamo. Poređamo ravnomerno komadiće oraha i ratluka.

Prilikom pečenja, neki komadići oraha i ratluka pašće prema dnu, neki će ostati na površini, a neki će se zadržati u sredini.

Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada je gotov i malo se ohladi, pospemo sa mnogo šećera u prahu. Posle posipanja, sečemo ga kao tortu.

Kada ga jedemo, osećamo ukus oraha, ratluka i šećera u prahu, koji se ne topi.

Važno je sastojke mutiti mikserom, jer tako više naraste i ukusniji je. Od ove doze dobija se 12 lepih porcija.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar