Način pripreme
Razbijemo jaja u suvu činiju. Pre toga jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Mutimo jaja mikserom. Važno je da kažemo, da se sve muti mikserom. Dodajemo šećer u jaja i ponovo mutimo. Posle dodajemo sveže mleko i ulje, i ponovo mutimo.
U prosejano brašno dodajemo prašak za pecivo i promešamo. Postepeno sipamo brašno u smesu sa jajima i mlekom, neprestano muteći.
Orahe sečemo na male komadiće. Ratluk takođe.
Kalup za kolač (može i okrugli) premažemo uljem. Pospemo sa malo brašna, kako se kolač ne bi lepio.
Sipamo pripremljenu smesu i poravnamo. Poređamo ravnomerno komadiće oraha i ratluka.
Prilikom pečenja, neki komadići oraha i ratluka pašće prema dnu, neki će ostati na površini, a neki će se zadržati u sredini.
Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kada je gotov i malo se ohladi, pospemo sa mnogo šećera u prahu. Posle posipanja, sečemo ga kao tortu.
Kada ga jedemo, osećamo ukus oraha, ratluka i šećera u prahu, koji se ne topi.
Važno je sastojke mutiti mikserom, jer tako više naraste i ukusniji je. Od ove doze dobija se 12 lepih porcija.