Domaće puslice

iliqnailiqna
Početnik
32
Domaće puslice
Fotografije: Diana Kostova
1 / 10VIDEO
04/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
30
"Kulinarke obećavaju da će dati po jednu puslicu za svaki lajk ovog recepta"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Duboku emajliranu posudu dobro operite i osušite u potpunosti. Veoma je važno da posuda bude apsolutno suva. Pažljivo odvojite jedno po jedno belance (5 komada) od žumanaca i sipajte ih u posudu.

Važno je da jaja budu direktno iz frižidera, kako bi belanca bila dobro ohlađena. Dodajte šećer u prahu (312 g je tačna količina) i vanilu (2/3 kašičice).

Odmah počnite sa mućenjem, tako što je na početku mikser na nižem stepenu, dok se ne promešaju šećer i belanca, a nakon toga se ubrzava na maksimalnu brzinu.

Mućenje traje dok se belanca i šećer ne pretvore u veoma čvrst sneg. Važno da je kod okretanja posude smesa ostane u njemu, a da se ne izlije.

Tavu obložite papirom za pečenje i preko nje špricajte puslice, tako da između njih ima 1-2 centimetra rastojanja. Postavite ih u slabo zagrejanu rernu i pecite ih dok ne nadođu i sasvim lagano ne porumene.

Nakon toga rernu smanjite još malo i ostavite puslice da se suše u njoj oko sat. Pažljivo proveravajte kada puslice mogu da se odvoje od papira i kada je to moguće, izvadite tavu iz rerne. Puslice se služe ohlađene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: