Način pripreme
Ugrejemo blago kiselu vodu i pomešamo s kiselim mlekom (pola šolje). Dodamo so (1 kašičica), prstohvat šećera, sveži kvasac (četvrtinu kocke) i istopljenu mast (1 kašičicu).
Promešamo da se smesa dobro zgusne i dodamo belance jednog jajeta. Nastavimo mućenje i sipamo kašiku po kašiku belog brašna, koliko je neophodno da se dobije elastično testo.
Ostavimo testo uvijeno u krpu ili plastičnu foliju na toplom da nadođe.
Od gotovog testa pravimo male lopte. Svaku razvijemo lagano rukama namazanim uljem i u sredinu stavljamo izmrvljen sir. Formiramo ponovo lopte, tako da je sir u sredini i poređamo pogačice u posudu za pečenje na podmazanu hartiju za pečenje.
Odozgo mažemo svaku pogačicu umućenim žumancem s malo ulja. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.