Način pripreme
U 100 ml tople vode rastvorite pola kocke svežeg kvasca i jednu kašičicu šećera sa nekoliko kašika brašna. Sačekajte oko 10 minuta da se kvasac aktivira.
U drugoj dubljoj posudi izmrvite 200 g sira, dodajte jedno umućeno jaje, šolju kiselog mleka i 1 kašičicu soli.
Dodajte aktivirani kvasac i promešajte dobro da se ujednači. Dodajte brašno postepeno, dok ne dobijete meko testo, koje se ne lepi.
Ostavite testo da naraste i da udvostruči zapreminu. Gotovo testo podelite na 12 loptica, od kojih napravite pogačice. Mogu da budu u obliku lopti ili kao pletenice.
U sredinu svake pogačice stavite po kašičicu izmrvljenog sira, koji ste umešali sa belancem. Ostavite ih da narastu dobro oko 30 minuta.
Odozgo preko pogačica stavite komad maslaca. Premažite ih žumancem umućenim sa malo ulja. Pecite ih na 180 stepeni.
Kada se zarumene i dobro se ispeku, pospite ih narendanim kačkavaljem. Rerna se isključuje i ostavite ih da se kačkavalj rastopi.