Način pripreme
Prvo se priprema krem. Stavite mleko i maslac da se prokuvaju. Pomešajte jaja, šećer i brašno. Dobijenu smesu isipajte u tankom mlazu i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte vanilin šećer i ponovo promešajte. Neka se ohladi.
Rernu uključite na 180 stepeni da se zagreje. U činiji pomešajte jaja, fantu, šećer, ulje, vanilin šećer i mikserom umutite. Postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo. U srednje veliku tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje isipajte polovinu smese. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
U međuvremenu iseckajte voće. Izvadite tepsiju iz rerne i kremom ravnomerno prelijte koru. Preko poređajte voće, ali ostavite manji deo za kasnije.
Drugu polovinu smese za kolač isipajte preko i preko nje poređajte preostalo voće. Vratite u rernu da se peče oko 30 minuta i čačkalicom proverite da li je kolač gotov. Kada se ohladi, kolač stavite u frižider na sat vremena. Posipajte ga šećerom u prahu.