Način pripreme
Očistite orahe. Svako jezgro presecite na polovinu ili četvrtinu. Biće vam potrebni za stavljanje preko kolača. Nasecite ih krupnije da ne spadaju. Prosejte brašno u duboku posudu.
Izmešajte brašno sa praškom za pecivo i kesicom vanile. U drugoj posudi umutite jaja mikserom. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. U jaja dodajte šećer i produžite sa mućenjem. Dodajte kiselo mleko i ulje.
Postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i mešajte. Naseckajte 1 pakovanje ratluka na male komade. Kasnije dodajte ratluk i promešajte kašikom.
Kalup za kolač premažite maslacem i pospite brašnom. Sipajte smesu za kolač u posudu i izravnajte ga. Odozgo rasporedite orahe. Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Probajte ga sa kafom. Prijatno!