Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeća plećka sa začinskim biljem

Jagnjeća plećka sa začinskim biljem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Jagnjeća plećka sa začinskim biljem
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
115 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
5
"Odličan recept za đurđevdansko jagnje koji se može spremiti i bez specijalnog povoda."

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 kg
  • med - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 kašika
  • menta - 1 kašika
  • bosiljak - 1 kašika
  • biber
  • so
  • čili - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte maslinovo ulje sa medom, čilijem i sitno iseckanim belim lukom. Dodajte začinsko bilje, so i biber.

Meso dobro premažite marinadom. Uvijte u foliju i neka odstoji od 4 do 24 sata u frižideru. Pre nego što počnete sa pečenjem, meso izvadite malo ranije da odstoji na sobnoj temperaturi.

Jagnjetinu pecite uvijenu u foliju u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 1 sat i 15 minuta.

15 minuta pre nego što izvadite meso iz rerne, foliju isecite i vratite da se meso zapeče i uhvati koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: