Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjeća plećka sa belim vinom

Pečena jagnjeća plećka sa belim vinom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Pečena jagnjeća plećka sa belim vinom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
22/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
1
"Belo vino čini čuda sa jagnjećim mesom - uverite se sami"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad
  • maslac - 125 g
  • belo vino - 200 ml
  • so - po ukusu
  • začin za jagnjeće meso - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte začin za jagnjeće meso sa solju i alevom paprikom.

Promešajte smesu i namažite jagnjeću plećku sa svih strana.

Ostavite je tako oko 30 minuta.

Namažite jagnjeću plećku istopljenim maslacem.

Stavite meso u duboku posudu za pečenje. Prelijte preostalim maslacem.

Na dno posude sipajte belo vino i šolju vode.

Pokrijte posudu debelom aluminijumskom folojom. Pritisnite krajeve dobro da pri pečenju jagnjetina može da se izdinsta.

Pecite u umerenoj rerni oko 3 sata. Pred kraj pečenja odstranite foliju sa praznične pečene jagnjetine da se dobije zlatasta korica.

Veoma aromatična i ukusna pečena jagnjeća plećka sa belim vinom.

Servirajte sa hladnim belim vinom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: