Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa začinskim biljem

Pastrmka sa začinskim biljem

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
13641186
Pastrmka sa začinskim biljem
Fotografije: Petya Stoineva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Pastrmka sa lekovitim biljem - miris i ukus koji nikada nećete zaboraviti."

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 75 g
  • origano - 1 kašičica
  • žalfija - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • suvi beli luk - 1 kašičica
  • crni biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmka se opere i posoli.

Na koži se pravi nekoliko poprečnih razreza. Začini se pomešaju zajedno i pomešaju sa maslinovim uljem. Riba se začinjava ovom smesom spolja i iznutra. Komadi limuna se stavljaju u usnu duplju pastrmke.

Ostavlja se u frižideru na otprilike sat vremena da upije arome.

Pastrmka se peče u rerni 30 minuta.

Gotova pastrmka sa začinskim biljem se poslužuje sa garnirungom za ribu po izboru.

Pastrmka je među najukusnijim i najčistijim ribama kod nas, zato preporučujemo češće da spremate pastrmku u rerni ili riblju čorbu od pastrmke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti