Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk Zebra sa maskarponeom

Čizkejk Zebra sa maskarponeom

Čizkejk Zebra sa maskarponeom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Ovaj čizkejk sa maskarponeom se jede toliko brzo, da bi i on trebalo da uđe u crvenu knjigu zaštićenih vrsta"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g
  • maslac - 100 g
  • maskarpone - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 3 supene kašike
  • prirodni skrob - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljite u blenderu i sipajte u posudu. Rastopite maslac i vrelog ga sipajte u keks.

Umesite i razvijte smesu kao koru u kalup za tortu.

Žicom promešajte maskarpone, šećer i vanilu. Dodajte jaja, skorb, vanilu i ponovo promešajte.

Podelite smesu na dva dela. U jednu dodajte kakao i promešajte. Uzmite od svetlog dela 1 supenu kašiku i stavite u centar kore od keksa. Preko njega stavite 1 supenu kašiku braon smese.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Smanjite rernu na 150 stepeni i pecite još 40 minuta.

Ostavite na hladnom ili u frižidetu da prenoćo i sledećeg dana izvadite čizkejk iz kalupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: